/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Web design szerepe a keresőoptimalizálásban

Rate this post

Web design lényege

A keresőoptimalizálás jótékony hatása a weboldalt látogatók számára kétségtelen. A SEO foglalkozik a web design fejlesztésével is. A web design a weboldal struktúráját, megjelenését takarja, de ennél sokkal bővebb is lehet egy web designer munkaköre, és foglalkozhat például az online reklámok elkészítésével.

Alapvetően mégis, a web design elsősorban a honlap arculatát jelenti, ide tartozhat többek között: saját logó, cégarculat kialakítása, a weboldalon megjelenő grafikák, ikonok és az aloldalak megszerkesztése.

Web design, mint SEO elem?

Ha már a keresőoptimalizáláson jár az agyunk, érdemes befektetni a jó web desgin-ba, hiszen csakúgy, mint időt fordítani a jó szöveges és képi tartalomra, úgy ez is kifizetődő. Hiába egy remek termék, ha nincs meg a kellő körítés hozzá, ami ebben az esetben maga a weboldal – egy igénytelen, csúnya oldalon senki sem szeret nézelődni, vásárolni. Az egy dolog, hogy a találati listában fényes helyen szerepeltetjük a honlapunkat, mivel az oldalra tévedő embert a desing fogja fogadni, és ez az, ami maradásra is készteti.

A design felépítésénél kulcsfontosságú, hogy meghatározzuk a célcsoportot, illetve a weboldal tematikáját. Lezserebb hangvételű legyen, vagy elegáns? Színes, mintákkal tarkított, vagy inkább visszafogott, monokróm? Nyilván a téma és a célközönség fogja ezt meghatározni, na meg a szolgáltatás vagy termék típusa. Sajnos pont ezért nincs egy olyan séma, ami minden egyes weboldalra ráhúzható volna, és minden esetben működne.

Ugyanakkor vannak olyan ismertetőjelek, amik kifejezetten rossz web design-ra vallanak. Az egyik ilyen dolog az igénytelen és összecsapott tartalom és megjelenés. Ez annyi mindenre érthető, amennyiféle tartalom megjelenik a weboldalon. Kezdve a szöveges tartalommal, a képek minőségén át az egész weboldal kinézetére. Rossz benyomást keltenek a túl rövid, vagy túl hosszú mondatok, a kis felbontású, apró képek, a szöveg idétlen tördelése, és a tartalmi elemek rossz elrendezése.

Tartózkodjunk a tömegkinézettől is! Web design-unk legyen egyedi, hogy ki tudjon tűnni a több ezer másik közül. A szöveges tartalom fontossága is nyilvánvaló, ezért ne felejtkezzünk meg a tartalmi minőségéről. Ha nem aktuális a weboldalon megjelenő szöveg, vagy nem a témához, tematikához kapcsolódik, akkor jobban járunk, ha töröljük is azonnal.

Sokan átsiklanak az információk frissességén, legyen szó akár egy termékünk leírásáról. Ha változott valami a termékünkön az idő óta, hogy először feltöltöttük honlapunkra, mindenképp frissítsük a termékről megjelenő leírást, a róla megadott információkat. Egy elavult oldal már-már nevetséges tud lenni

A jó web design további ismérvei

Nézzük, mit tehetünk a jó web design érdekében. Először is, egy igazi üzletember tudja, mennyire fontos a felkészültség – még inkább a konkurencia felmérése, és az ügyfeleinek igényének kitapogatása. Inspirációt és ötleteket nyerhetünk egy sikeres versenytársunk oldalából például – természetesen a másolás nem opció.

Kérdőívet is állíthatunk össze, amiket ügyfeleinkkel töltethetünk ki, így ők személyesen mondhatják meg, szerintük mi tenné még jobbá oldalunkat. Érdemes web designer cég hátterét és egyéb munkáit megtekinteni, ebből is szűrhetünk le fontos dolgokat.

Ne költsünk egy olyan cég megbízására, aminek nincsenek, vagy csekély számmal akadnak jó projektjei. Innen áttérhetünk az egyik meghatározó tényezőre, a pénzre. Mint azt a SEO-nál megszokhattuk, olcsó húsnak híg a leve. Ne spóroljunk jelentős dolgokon, úgymint tartalommarketing, keresőoptimalizálás, vagy éppen web desing, mert ezek azok az elemek, amik a későbbi profitot meghozhatják.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük