/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

YouTube videó letöltés ingyen?

Hasznos programok Youtube videókt letöltéséhez
Rate this post

Törvényes-e a YouTube videó letöltése?

A harmadik féltől származó applikáció használata ellenkezik a YouTube Felhasználási Feltételeivel, mely kimondja, hogy csak a saját szerverükről tekinthetők meg a videók. A videóletöltés potenciális szerzői jog bitorlást is jelenthet, hacsak nem saját videóról van szó, vagy engedélyt kaptunk a szerzői jog tulajdonosától a letöltésre, esetleg nyilvánosan elérhető az anyag. Ezt kérem vegye tudomásul ha Youtube videó letöltésen gondolkozik!

A YouTube ezzel együtt lehetőségeket teremt a videók letöltésére internetes szolgáltatása és saját alkalmazásai révén. Vannak olyan szoftverek (például a CyberLink PowerDVD), amelyek lehetővé teszik az offline megtekintéshez szükséges videóklipek ideiglenes tárolását. E program fejlesztői a törvényesség biztosítása érdekében a YouTube-bal együtt dolgozták ki a szoftvert, valamint szem előtt tartották azt is, hogy az ne sértse a Felhasználási Feltételeket. Ez a szoftver azonban nem ingyenes.

Két lehetőséget vizsgálunk meg, majd megnézzük az iPhone, az Android, a Mac és a PC számára elérhető egyéb lehetőségeket.

Hogyan töltsünk le zenét a YouTube-ról?

Szoftver nélkül is van lehetőség YouTube videót MP4 formátumban letölteni. A laptop böngészőjét használva jelentkezzen be a fiókjába, kattintson a felhasználói fotóra a képernyő jobb felső sarkában és jelölje ki a ’Creator Studio’ menüpontot. Válassza a ’Videos’ opciót a bal oldali menüből, majd válassza ki a ’MP4 letöltése’ opciót amellett a videó mellett, amit menteni szeretne. Az eredeti felbontástól függően letöltheti a videókat 720p vagy 360p minőségben is.

Youtube RED

Ha előfizet a YouTube Red-re – amely jelenleg nem elérhető Magyarországon -, le tudja tölteni a videókat a mobileszközére 30 napon belüli offline megtekintésre, miután újracsatlakoztatta az eszközt az internetre.

Jelentkezzen be a fiókjába, kezdje el nézni a videót, majd koppintson a ’Download’ ikonra a videólejátszó alatt és válassza ki a Minőség-opciót. Amikor a videó letöltése bejeződött, a file megtalálható lesz a Library vagy az Account-fülek alatt. Ekkor ismét be kell jelentkeznie a fiókba, hogy megnézhesse a már letöltött videókat, azonban offline módban nem kommentelhető vagy kedvelhető az anyag.

Lehetőség van videók letöltésére a YouTube Go segítségével is. Egyszerűen válassza ki a letölteni kívánt videót, koppintson az indexképre, válassza ki a minőségi beállítást, és érintse meg a ’Letöltés’ lehetőséget. A videó 29 napig megtekinthető, miután az eszköz újrakapcsolódott a Wifi hálózathoz.

Azonban nem minden videó érhető el a YouTube Go szolgáltatással. Ha egy videó nem érhető el, akkor szürke színnel látható. Van lehetőség a letöltött videók offline módban történő megosztására a ’Letöltések’-fül kiválasztásával, a képernyő alján lévő ’Küldés’-gomb megérintésével, majd ismét a ’Küldés’ elemre kattintva csatlakozhat a címzett telefonjához.

A YouTube Go 130 országban érhető el, de az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában nem. A nem támogatott országokban lévő felhasználók letölthetik a YouTube Go APK-t (telepítőcsomagot), és kézzel is telepíthetik a programot, de ezt a Google hivatalosan nem támogatja, kizárólag saját felelősségre használható.

Tudjon meg többet arról, hogyan töltheti le és telepítheti az APK fájlokat.

YouTube videó letöltése a TubeMate-tel Android-os eszközökre

A TubeMate az egyik legnépszerűbb eszköz Android-os okostelefonok esetében a YouTube videók letöltésére, méghozzá jó okkal: valóban egyszerű használni és minden eszköz megvan benne, amire szükségünk lehet, valamint mentes minden egyéb zavaró hangjelzéstől. Mi nagyon szeretjük.

Ez az alkalmazás nem érhető el a Google Play Áruházban (a Google nem szereti a YouTube letöltőket), tehát legelőször engedélyeznie kell, hogy az Android eszközön letölthessen és futtathasson programokat egyéb helyekről. Legyen óvatos, amikor bekapcsolja ezt a lehetőséget, és győződjön meg arról, hogy csak megbízható és biztonságos alkalmazásokat tölt le!

Tubemate: az egyik legjobb letöltő program Android-ra

Tubemate: az egyik legjobb Youtube videó letöltő program Android-ra

Nyissa meg a Settings menüt, és menjen a Security-fülhöz. Görgessen lefelé és az „Unknown sources”-opció mellett érintse meg a kapcsolót a beállítás bekapcsolásához. Ezután az Android eszközön keresse fel a TubeMate YouTube Downloader webhelyet, és válasszon egyet az ellenőrzött webhelyek közül a letöltéshez.

Előfordulhat, hogy figyelmeztető üzenet jelenik meg az APK-fájlok letöltéséről, ekkor kattintson az ’OK’ gombra. Miután letöltötte a TubeMate-et, futtassa a fájlt, majd érintse meg az ’Install’ elemet, ezután pedig érintse meg a ’Open’-gombot.

A TubeMate úgy néz ki, mint egy normál YouTube-alkalmazás extra kerettel. A szokásos módon böngészhet a YouTube-on, amíg meg nem találja, hogy mit szeretne letölteni; a másik opció, hogy a jobb felső sarokban található menüikonra koppint, kiválasztja az ’URL’ lehetőséget, és beilleszti a videó címét a böngészőből.

Ha megnézi a YouTube-videót a TubeMate-ben, akkor egy világos zöld letöltési gomb jelenik meg felette. Koppintson rá, és megjelenik egy előrehaladási sáv, amely azt mutatja, hogy az alkalmazás a „videó információinak elemzését” végzi. Az angolban ez azt jelenti, hogy a videó minden apró elemének és összetevőjének meg kell lennie az adott klip sikeres letöltéséhez.

A következő dolog, amit látni fogunk, a formátumok listája lesz. Video- és hangformátumokat, valamint különböző minőségi és felbontási lehetőségeket láthatunk itt. Ha csúcskategóriás eszközzel rendelkezünk, akkor mindenképpen töltsük le a lehető legmagasabb minőségű verziókat, de ne felejtsük el, hogy minél magasabb a felbontás, annál nagyobb a fájl mérete is: ha a telefonján vagy táblagépén nem sok szabad hely van, a YouTube videók hamarosan kitöltik a megmaradt helyet.

YouTube videó letöltője Windows PC-re

Sokféle PC-alkalmazás ismeretes, amelyek olyan nevekkel rendelkeznek, mint a Super Best Windows YouTube Downloader Oh Yeah Try This, de közülük sokan nagyon fortélyos programok, mint például az agyafúrt Dave fortélyos dodgemje: várható, hogy ezekkel bizony nem kívánt szoftverek települnek a gépünkre, félrevezető letöltési linkeket kapunk rendkívül előnytelen felhasználási feltételekkel, valamint számos egyéb, nem kívánt csemegével találkozhatunk.

any-video-converter-free

Ha nem tervezi, hogy egyidejűleg több videót tölt le, jó szívvel ajánljuk az Any Video Converter Free-t. Ahogyan más alkalmazásoknál is, egyszerűen meg kell adnia a letöltendő klip/videó címét, kiválasztani a kívánt minőséget, és hagyni, hogy a program tegye a dolgát. Ha kicsit többre vágyik, a kiváló aTube Catcher sokféle eszközt kínál a tökéletes pixelteljesítményhez. Emellett nagyon gyors is.

Mindkét alkalmazást megtalálja – és még sok minden mást is – a legjobb ingyenes YouTube-letöltők Windows-ra linken. Ha inkább webalapú eszközt szeretne használni, szívesen ajánljuk a ClipConverter.cc-t.

Youtube videó letöltése iPhone-ra vagy Mac-re

Ha Ön esetleg Apple-függő, a YouTube klippek letöltése alig különbözik az előzőektől attól függően, hogy melyik Apple operációs rendszert használja.

Ha iOS-t használ iPhone-on, iPad-en vagy iPod-on akkor az első módszerre, ha OS X-et vagy MacOS-t használ Mac-en, akkor a másodikra lesz szüksége.

Az iOS-nál a trükk egy okos kis alkalmazás telepítése, a neve Documents. Ez egy fájlkezelő, de képes lesz letölteni a YouTube-klipeket is. A telepítési folyamat kicsit hiábavalónak tűnik, de azért még egyszerűnek mondható.

Először keresse meg a letölteni kívánt videót az iOS vagy a Safari YouTube alkalmazásban. Miután megtalálta, érintse meg a Megosztás-ikont, majd a Hivatkozás másolása-ikont.

Nyissa meg a Documents-et és keresse meg a böngésző ikonját, amely a kis iránytű a kijelző jobb alsó sarkában. Érintse meg és keresse fel a savefrom.net oldalt. Illessze be a YouTube klip címét a nagy beviteli mezőbe, válassza ki a kívánt minőségi beállításokat, és a fájl letöltése elkezdődik.

Amikor elkészült, a file megjelenik a Documents letöltések részben, ahonnan át lehet húzni a Fotók > Filmtekercs menübe, így elérhető lesz a Documents5 alkalmazáson kívülről is.

A Mac-en számos lehetőség áll rendelkezésre, de az egyik legegyszerűbb a MacX YouTube Downloader (Windows alatt is elérhető). Mindössze annyit kell tennie, hogy hozzáadja a linket, és kiválasztja a minőségi beállításokat, és egyszerre több klipet is letölthet.

Milyen formátumban tudom letölteni a YouTube videókat?

A videoletöltő alkalmazások általában különböző fájlformátumokat kínálnak. A legelterjedtebb az MP4, 3GP, AVI és MOV; a formátum és a minőségi beállítások megválasztása befolyásolja azt is, hogy milyen videókat tud megtekinteni, illetve mennyire lesz jó az adott videó minősége.

Ha nem túlságosan fontos a videó minősége, a 3GP a megfelelő fájlformátum az Ön számára. Tökéletes a kis képernyőjű mobiltelefonokhoz, és csapnivaló bármi máson, de a fájlok legalább kicsik – ami a régi mobiltelefonokon fontos szempont, mivel általában nincsen túl sok háttértáruk vagy memóriabővítési lehetőségük.

Más eszközök esetében a MOV az Apple videoformátuma, és minden Mac-en működik, az AVI-t a Microsoft fejlesztette ki, és remekül működik a PC-ken. Az MP4 az MP3-mal egyenértékű videoformátum, és sok minden máson is működik. A maximális kompatibilitás érdekében azt javasoljuk, hogy ha teheti, ragaszkodjon az MP4-hez.

Mi a helyzet a videó minőségével?

A következő döntés, amit meg kell hozni, a videó minőségére vonatkozik. Ha a cikk előző bekezdésében ismertetett folyamat szerint olyan szolgáltatáson keresztül tölt le, mint a ClipConverter, akkor választhat a videoforrások közül. Ez azért van, mert a YouTube anyagok többféle minőségi tulajdonsággal rendelkeznek, a régi mobiltelefonokkal kompatibilis 3GP-től kezdve a nagy felbontású, 1080p minőségű, nagy HD kijelzőkkel kompatibilis fájlokig.

Weboldal fájlok konvertálásához

3GP-t nem számítva, négy választási lehetősége van a számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre történő letöltéskor: 360p, 480p, 720p és 1080p felbontás. Minél magasabb a felbontás minősége, annál nagyobb a fájl, ezért a trükk abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a minőség és a méret között. Hacsak nem nagy képernyőn nézi az adást, megpróbálhatja a 1080p mellőzésével letölteni a file-t, kivéve, ha rendelkezik tartalék tárhellyel (habár azt fontos megjegyezni, hogy 360p felbontású videó nem fog jól kinézni a HD kijelzőn).

Hacsak nincs korlátlan tárolókapacitás, az optimális kompromisszumot általában az jelenti, hogy megtaláljuk a legalacsonyabb felbontású videominőséget, amelyet még jól tolerál az a kijelző, amelyen a fájlt nézni szeretné.

Ha a letölteni kívánt videónak zenéje is van, nem számít, hogy milyen minőséget választunk ki – a hangsávnak ugyanaz lesz a bitrátája, ha egy 480p vagy egy 1080p felbontású anyagot töltünk le.

Ez azért van így, mert a YouTube audió- és videó adása két különálló tényező, így a kép minőségének beállítása nem befolyásolja a hangzás minőségét.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük