/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Itt van a Pingvin 4.0 már nem kell tovább várni

Google pingvin 4.0 algoritmus változatát 2016.09.23. el indították
Rate this post

Igen, itt van a várva várt bejelentés a Google részéről, hogy útjára indította a Pingvin 4.0 verzióját. Így most már a keresőoptimalizáló szakmának nem kell további tippelnie, mikor lesz az új Pingvin algoritmus. 2016.08.31. erős mozgásokról már beszámoltunk a találati listán, de erről semmilyen infót nem lehetett olvasni a nemzetközi hírekben. Amit jelenleg tudni lehet, hogy globálisan a valamennyi országra élesítették az algoritmust, így Magyarországra is érvényes.

A nagy bejelentés Gary Illyés tette meg a Twitter üzenetében 2016.09.23. 6 óra 27 perckor tudta meg a világ. Valószínűleg az idő eltolódás miatt hozzánk csak 1 nappal később kezd látszódni a hatása.

Google Pingvin 4.0 bejelentése Gary Illyés-től

Google Pingvin 4.0 bejelentése Gary Illyés-től

Mire számíthatunk a Pingvin 4.0.-től?

A Google ködösítését sokan megismerhették és ez a kommunikációs stratégia továbbra is megmaradt a cég részéről.

Hazai viszonylatban van egy pár kérdés amivel érdemes foglalkoznunk, úgy mint:

  • A horgonyszövegek milyen módját fogja büntetni, mennyire lesz engedékeny a kulcsszavas link szövegekhez.
  • További nagy kérdés, hogy az újra regisztrált domainekre épített blogokat meg fogja-e vizsgálni és lesz-e valamilyen következménye ezen linkeket adó honlapok tömegének.
  • Várható valamilyen szigorítás a sitewide linkeken vagy más tiltott módszerek esetében amiért már a korábbi Pingvin algoritmus büntetett.
  • Az is kérdéses, hogy lesz-e valami olyan új szempont amiért eddig nem büntetett a Pingvin algoritmus, de a 4.0 verzió már dádázni fog.

És azt is nagyon várja már a szakmai, hogy mit jelent a valós időben futás, mivel a hírek szerint ez lett az utolsó algoritmus frissítés és már több nem lesz, mert az alap rangsorolási algoritmusban lesz benne. Itt az is kérdés, hogy az esetleges büntetés milyen gyorsan lesz feloldva.

Ami magyar szinten nagyon ritka az a manuális büntetés, hogy ez milyen módon vagy egyáltalán lesz-e a Pingvin 4.0 -al együtt vagy nélküle.

A sok-sok kérdésre az elkövetkezendő napokban, hetekben reméljük választ kapunk. Ezért ezt a cikket folyamatosan frissíteni fogjuk a legújabb információkkal.

Sajnálattal kell közölünk, hogy a Pingvin 4.0 tipp versenyünket senki sem nyerte meg, mivel tippelők közül senki sem találta el a mai vagyis 2016.09.23. dátumot.

Hozzászólásokba kérjük jelezze ha bármilyen tapasztalata lenne a helyezések, a látogatói forgalom pozitív vagy negatív változásaival.

Mi történt az algoritmus frissítés első 24 órájában?

2016.09.24. délelőttre vártuk, hogy észlelhető lesz a Pingvin 4.0 valami féle hatása, de se nem délelőtt se nem délután és az esti órákban sem látunk változásokat. A nemzetközi algoritmus figyelő rendszerek mutatói sem jeleztek kiugró értéket. Némi növekedés jeleit látni az elmúlt két napban, de ezt nem látni a Google helyezések változásában.

Ami az elmúlt 3 hétben sokan láthattak, hogy a helyezések szinte lekérdezésenként változnak, ez volt jellemző a mai napra is. A hazai SEO fórumon például ma ezzel a témával nem is foglalkozott a szakma ami valószínűleg azt is mutatja, hogy még nem érkezett el a nagy bumm.

Pingvin 4.0 frissítés 2. nap történései

2 nap telt el az utolsó Google Pingvin 4.0 algoritmusának bejelentése óta. Sokat vártunk ettől a naptól, mert az első napon csak a szokásosnak mondható szeptemberi mozgások voltak. A várakozásunk ellenére nem történt az általunk figyelt kulcsszavak esetében nagyobb mozgás.

A nemzetközi MozCast és Algoroo sem mutatott olyan jelzéseket amik akár meg közelítették volna a szeptember 3. látottakat. Magyar viszonylatban sem olvashattunk kiugró változásokról, de itt az is lehet, hogy a szakma a vasárnapi napon nem ezzel foglalkozott. Kíváncsian várjuk a hét első munkanapját, hogy a nemzetközi és hazai hír csatornák mennyire fognak ezzel a témával foglalkozni.

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share Button

Related Articles

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük