/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Valós idejű Pingvin algoritmus hónapokon belül jönni fog

John Mueller Google plus Hangout a valós idejű Pingvin algoritmusról
Rate this post

Júniusban került szóba, hogy a Google dolgozik a Pingvin algoritmus valós idejű változatán, ami annyit jelent, hogy majd nem kell akár 1 évet is várnia annak akinek megbüntette az algoritmus az oldalát.

Azóta igaz már el telt, 1,2,3, hónap is de újabb információt csak most tudunk erről közre adni, John Mueller Google plus Hangoutján beszélt erről, az itt látható videó 28:25 -től.

John Mueller azt mondja, hogy már a valós idejű Google Pingvin algoritmus fejlesztések végén vannak, de még biztosat nem tud mondani, hogy mikor fogják bevezettetni és le futtatni.

Ahogy mondja is az algoritmus elég bonyolult és megpróbálják a valamennyi tényező figyelembevételével ki deríteni mely weboldalak próbálnak visszaélni, amit valljunk meg nem is olyan egyszerű.
Az adatok feldolgozása sem egyszerű mivel hatalmas link mennyiségről van szó, illetve pár hetes késés is befolyásolhatja az algoritmus eredményét. Az idő majd megmondja mennyire lesz jó ez az új valós idejű Pingvin Algortimus

A legutóbbi Pingvin frissítés mely már majdnem egy éve volt, inkább jót tett a büntetett oldalakkal és a karácsonyi forgalomba segített be azoknak a holnap tulajdonosoknak akik akár 12 hónapon keresztül várták a frissítést. A Google részvényesek és marketing/SEO szakértők is többször hangot adtak már arról, hogy az évenkénti algortimus futtatás túl kevés ahhoz hogy a büntetések feloldásra kerüljenek.

A Google 3 módon tekint egy link kapcsolatra:

  • Beszámítja az algoritmus értékelésébe és javítja a kereső találati oldalon a helyezést
  • Figyelmen kívül hagy, így az ilyen típusú link kapcsolatoknak nem sok értelme van
  • Büntet érte, amit nagy ívben érdemes elkerülni

 

Mit szűrhetne ki a valós idejű Pingvin algoritmus?

valós idejű Google Pingvin algoritmus

valós idejű Google Pingvin algoritmus

Nagyon jó megoldás lenne, ha a Google valós idejű Pingvin algoritmusa ki tudná szűrni az értéktelen cikkekben helyezett linkeket, s tovább mennénk az olyan link hálózatos megoldásokat is amiknek semmi ügyfél és marketing értékük sincsen pl: irreleváns weboldalakon elhelyezett linkeket.
Így nem csak a gyenge katalógus oldalak linkjei lennének értéktelenek ha nem az egyéb manipulatív szándékkal, tudatosan befolyásolva a Google találati lista eredményét is.

Ami még érdekes lenne és a magunk részéről támogatnánk is, hogy a horgony szövegek természetességén is lehetne mit szigorítani.

Pingvin algoritmus ahogy mi látjuk

A kulcsszo.hu szakértői szerint, már igazán rá férne egy szigorúbb frissítés a magyar piacra de ezt talán csak manuálisan lehetne leginkább kiszűrni vagy relevancia alapján. 2012.04.21. óta azért van valamilyen szintű megtisztulás, de azért még igen távol vannak a weboldal tulajdonosok a könnyen szerezhető linkek elhagyásától amiben a gazdasági helyet és az a tény is közre játszik, hogy még mindig egy bizonyos számú link szükséges ahhoz, hogy jelentős sikereket tudjon elérni egy holnap a Google keresőben. A valós idejű vagy rendszeres pingvin futtatása érdekes döntésnek tartjuk ami nem biztos, hogy teljesen korrekt a becsületes holnap üzemeltetőkkel szemben de erről már írtunk előzőleg amit itt tud elolvasni.

Gyors tippek Pingvin biztos linkek begyűjtéséhez

A link kiérdemlés és a megbízható linkek gyűjtéséhez nem mindig szükséges sok pénz elég csak ha leleményesek, kreatívak vagyunk a saját szakterületünkön.

  • Közösségi oldalakon tegyük közzé cikkeinket és merjük reklámozni azokat a termékeinket, blog bejegyzéseinket amik segítséget kapna az olvasók.
  • Készítsünk videókat, prezentációkat és azokat osszuk meg megfelelő videó és prezentáció megosztó oldalakon, közösségi oldalakon.
  • Wikipédiás szócikkeket is írhatunk vagy helyezzünk el egy már meglévő szócikkben értékes tartalmunkat.
  • Adjunk értéket a látogatóinkat ez a legfontosabb és ezt kellő módon reklámozzuk.
  • Építsük a személyes vagy a cég Brandjét először helyi szinten és az online világban
  • Olyan linképítőt, link fejlesztővel dolgozzunk együtt akik média megjelenéssel és sajtóközlemények esetleg vendég blogolással dolgoznak
  • Hozzunk létre olyan tartalmakat amiket szeretne a közösségi oldalak látogatói – link bait tartalmakat.

Összességében legyen jó tartalmunk a weboldalunkon és azt merjük reklámozni a közösségi oldalakon, hírlevél címlistánkon szereplő személyek.
Plusz valóban prémium linképítés módszereket végző linképítő segítségét vegyük igénybe,

Share Button

Related Articles

Google pingvin algoritmust körülvevő mítoszok
Google Pingvin 4.0 újabb hír a működéséről
Veszélyes linképítési módszerek

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük