/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 52: Empty reply from server */

Google Pingvin 4.0 újabb hír a működéséről

Google Pingvin 4.0 algoritmus hírek
Rate this post

Miért érdekesen seper a Google új Pingvin 4.0 algoritmusa, egyáltalán hogyan működik? A 2016.09.23. indult útjára a régóta várt algoritmus ami a linkeket hivatott vizsgálni és a linkeken belül is a weboldalunkra mutató hivatkozásokat. Az elvileg már 3 napja futó pingvin egyenlőre nem hozza azt a földrengés szerű mozgást a Google találati listájában.

Miféle Pingvin ez?

Mi is csodálkozunk, hogy az előző algortimusokkal ellentétben itt most nincsenek hirtelen nagy győztesek és vesztesek a találati listában. Ennek okát már Garry Illyés be is jelentette Twitter üzenetében amit Eric Enge-nek címzett.

Az indoklásban az szerepel, hogy a linkek felkutatása sok időbe telik és a szeptember 23 dátum a Google központba lévő élesítést jelenti, de ahhoz jelentős időre van szükség, hogy egy bizonyos weboldalra mutató linkjeit az új algoritmus feltérképezze, kiértékelje.

Mit gondolunk erről?

Az augusztus vége óta látható változások a mai napig nem lettek a Google részéről megmagyarázva, ami azt is jelentheti, hogy egy tesztelési időszakot végeztek, bár ha valóban így van akkor ez egy érdekes Pingvin lesz, mert azoknál a kulcsszavaknál amiket vizsgálunk erősen a kulcsszavas linkelés hoz eddig eredményeket, ami szöveg ellentéte a Google kommunikációjában hallhatókkal.

Hogy több hét vagy 1-2 hónap is kell az adatok feldolgozásához, legalábbis a Google szerint, ez megint csak sántítani látszik, mivel az előző Pingvin algoritmusok esetében nem volt ilyen indoklás, pedig azóta csak a magyar piacot nézve több 100 link katalógus szűnt meg, ami azt is eredményezheti, hogy gyorsabb lehet a feltérképezés.

Még dolgoznak a finomításon és az említett pár hetet még erre használják fel, ami azért is lehet érdekes mert már 1 hónap múlva, a karácsonyi szezon kezdete lesz. Így akit ekkor megcsíp a Google Pingvin algoritmus már szinte nem is lesz ideje a linkprofilján javítani. Már csak azért sem mert a valós idő pár hetes történést jelent, mivel a linket adó weboldalra ahonnét például a linket eltávolítottuk fel kell mennie a Google robotnak, ez nem két nap az már biztos.

Miért csinálja így a Google?

Valószínűsíthető, hogy már tovább nem várhattak és ki kellett jönni az új Pingvinnel, mivel már a közvélemény nagy elégedetlenséggel volt irányukba, és ha a népszerűségüket meg akarják tartani ez volt az egyetlen vállalható lépés.

A kommunikációs időhúzás nagy mesterei ami azért nem azt jelenti, hogy jól is csinálják, de valószínűleg a részvényeseknek ezt megfelelő.

Őket fogja először érinteni az új Pingvin algoritmus

Hogy mi lesz ezek után, lesz-e valamiféle újítás nem tudni, ami csak annyit jelent, hogy vagy ne nagyon építsünk új linkeket vagy csak a legbiztonságosabb módon.

Ha számolunk, akkor azoknak a weboldalaknak fog hamarabb frissülni a Google Pingvin 4.0 algoritmus, akiknek a honlapjára olyan helyekről mutat link amikre gyakrabban jár vissza a Google robotja és könnyebben fel tudja azokat térképezni, vagyis pár kattintással elérhetővé teszik a tartalmaikat.

Share Button

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük