/* Error on https://www.kulcsszo.hu/wp-content/plugins/_%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Ultimate_VC_Addons/assets/min-css/ultimate.min.css?ver=3.11.0 : Something went wrong: cURL error 56: OpenSSL SSL_read: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading, errno 0 */

Picmonkey: Online képszerkesztés regisztráció nélkül

Rate this post

A Picmonkey nem mai csirke, azonban jelenleg is az egyik legnépszerűbb online képszerkesztő program, amit találhatunk. Rengeteg előnye közül az egyszerűsége kiemelendő. Regisztráció nélkül, pár kattintással számtalan szerkesztési lehetőség tárul elénk, melyek minőségi fényképmanipulációt tesznek lehetővé. Ráadásul még profinak vagy gyakorlottnak sem kell lenni hozzá.

Kinek ideális a Picmonkey online képszerkesztő?

A Picmonkey használatához szinte semennyi képszerkesztői gyakorlat nem szükséges. Igaz, hogy a program jelenleg még csak angol és spanyol nyelven érhető el, de a néhány alapkifejezés, mint az „open” és hasonlók ismeretével már minden funkcióját ki tudja használni bármilyen kezdő. A szerkesztő ikonjai egyértelművé teszik, mit hol találhatunk, a szerkesztési megoldásokra pillanatok alatt rá lehet jönni. Egyszerű, de sokrétű eszköztára bárki számára könnyen átlátható.

Picmonkey, az online képszerkesztő amire neked is szükséged lehet

Az online képszerkesztő program használatához elegendő a számítógép felhasználói szintű ismerete, némi internetezési gyakorlattal. Ezzel valószínűleg mindenki rendelkezik, akinek a fejében felötlik a képszerkesztés gondolata.

Regisztrálni lehet, de nem kötelező, így azok számára is elérhető a képszerkesztés élménye, akik nem rendelkeznek e-mail címmel vagy facebook profillal. A Picmonkey e-mail címes és facebookon keresztüli regisztrációt is elfogad, ahogy azt sok más és egyre több weboldal is teszi. Természetesen az ingyenes verzió mellett fizetős változat is van, mely sokkal több szerkesztési lehetőséget kínál, egyéb extra funkciókkal.

Azoknak, akik kicsit többet szeretnének kihozni képeikből, de nem értenek a komolyabb szerkesztő programokhoz, mint az Adobe Illustrator, PhotoShop vagy Corel Draw, kiváló lehetőség. Azonban azt fontos megjegyezni, hogy igazán profi képszerkesztéshez mégiscsak jobban járunk, ha megtanuljuk használni az említett képszerkesztőket, melyek magasan viszik a prímet már évek óta.

Összegezve, lényegében mindenkinek jól jön a Picmonkey, mert könnyen, gyorsan, bárhonnan elérhető képszerkesztést biztosít az átméretezéstől kezdve a körülvágáson át, a szakállrajzolásig. A funkciók tárháza hatalmas, még akkor is, ha regisztráció nélkül az ingyenes változatot használjuk.

A Picmonkey használata

A képszerkesztőt a saját weboldalán érhetjük el. Menjünk a www.picmonkey.com oldalra. Itt megjelenik egy nagy reklámfelület valamilyen aktuális reklámmal. Az ingyenes és regisztráció nélküli változatnál a szerkeszteni vágyott képet egyszerűen csak húzzuk be a reklámra és máris feltölti a rendszer. A szerkesztő felajánl ekkor három lehetőséget, melyek közül a kép azonnali szerkesztéséhez a „Drop image to edit” gombot kell választanunk. Ezt követően megjelenik baloldalon az eszköztár és kezdhetjük is a munkát.

Szövegírás képre Picmonkey-val

 

Ha regisztráltunk, akkor akár facebook vagy Dropbox fiókunkból is feltölthetünk képeket. A feltöltéshez az „Edit” gombra kell kattintani, mely után értelemszerűen megjelennek a lehetőségek.

A Picmonkey igaz, hogy nem profiknak szánt képszerkesztő program, de még egy profi is jól tudja, hogy némely helyekre bőven elegendő egy átméretezett, vágott kép, melyen elvégezte a kontraszt hangolást és az expozíció beállítását, amennyiben szükséges volt. Sokszor érdemes a színekkel is variálni. A Facebookra vagy egy blogbejegyzéshez ideális képeket szerkeszthet ezzel az online programmal bárki.

A két említett képfelhasználási hely nem ordít magas minőségű képekért, sőt, inkább lejjebb kell venni a színvonalat, ha jót akarunk magunknak és a weboldalunkra, Facebook profilunkra látogatóknak.

Hogy mikor ideális megoldás? Akkor a legideálisabb, mikor nagyon gyorsan lenne szükségünk egy képszerkesztőre és nincs a gépünkön program, regisztrálni nem akarunk vagy nincs rá időnk.

Picmonkey fizetős verzió – megéri?

Természetesen itt sem marad el a fizetési lehetőség. Az ingyenes verziónál nem kínál mérföldekkel többet az, amiért fizetünk is, de annak, aki nagyon meg van elégedve a programmal, megszokta és szereti a használatát, előnyöket jelent. Például eltűnnek az addig zavaró reklámok, valamint különlegesebb effektek, részletesebb, profibb szerkesztési eszközök nyílnak meg. Ezeket van mód kipróbálni fizetés nélkül is, azonban az így szerkesztett képek nem menthetőek, így csupán megnézhetjük, mit alakíthatnánk, ha pénzt is áldoztunk volna az online képszerkesztésre. a prémium, azaz pénzbe kerülő, fizetős verziót Royal fantázianévre keresztelték.

A Picmonkey Royal új textúrákat kínál és azokat a kis ikonokat szabadítja fel, melyeken a kis korona látható és ingyenes változat esetén elesünk funkcióiktól. A Royal verzió havi díja 30-40 dollárnyi összeg, ez azért annyira nem olcsó mulatság, így csak akkor éri meg előfizetni rá, ha valóban rendszeresen használjuk a programot és mellé nem kell egyéb képszerkesztőket bevonni a műveletekbe.

Picmonkey többfajta sablont ajánl fel a fizetős verzióban

Nagyjából másfél éve a program folyamatosan csábítja felhasználóit a fizetős verzió felé. Sokan megijedtek a változástól, mert a kép mentésénél vagy a fotók feltöltésénél nem a megszokott, egyszerű, ingyenes felület jött be, hanem egy felhívás a hétnapos próbaverzió használatára, mely után fizetni kell a további használathoz. nem kell megijedni, a szürke 0$ gombra kell csak kattintani és máris előbújik a jól megszokott, ingyenes felület.

A Picmonkey használatáról remek videókat lehet találni a legnagyobb videomegosztó oldalon, így aki nem elég magabiztos, tud hová azonnali, részletes és pontos segítségért fordulni. A videók átlagosan tíz perc hosszúak, de minden funkciót bemutatnak attól kezdve, hogy melyik funkciót hol találjuk egészen addig, hogy milyen végeredményt érhetünk el vele. Azoknak, akik elsőre nem találták meg a mentés, azaz „save” gombot, szintén nagy segítség, hogy egyértelműen látják a videóban, hová kell kattintani. Egy videó után már profi Picmonkey szerkesztővé léphetünk elő.

A képek a Picmonkey oldaláról származnak.

Share Button
Címkék: képszerkesztés, online,

Related Articles

Mindent a Google Fotókról
Vektorgrafikus képszerkesztőre van szükséged?

Nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük